Medisinrom i VR - Virtuell medikamenthåndtering

vr

TECHLAB fasiliterer innovasjon ved Nord Universitet

TECHLAB arrangerte nylig en mini-workshop sammen med Nord Universitet, Campus Helgeland, der vi utforsket hvordan VR-teknologi kan bidra til bedre læring innen medikamenthåntering.

Deltakere fra Nord Universitet var Rita, Anne-Lise og Trine, mens Bjørn Morten Steimler fra Fynd Reality bidro med innsikt i deres VR-løsning; Medisinrom i VR.

Utfordringer med matte

For mange sykepleierstudenter er medikamenthåndtering en av de mest krevende fagene. Det er et fag med høy strykprosent.

Grunnen? Det krever sterke matematiske ferdigheter.

Tradisjonell undervisning begrenses gjerne av tilgang til fysiske medisinrom (kun to elever av gangen).

Feil i dosering kan ha fatale konsekvenser, noe som gjør nøyaktighet og presisjon avgjørende.

Trine Kaspersen tester VR medisinrom.

Er medisinrom i VR løsningen?

Ved hjelp av Fynd Realitys VR-løsning levert på plattformen Fynd Core, kan studentene trene i et virtuelt medisinrom.

Dette gjør det mulig å praktisere nødvendige ferdigheter i et trygt og repeterbart miljø, uten å ta opp plass i fysiske fasiliteter.

Løsningen fra Fynd Reality brukes allerede av flere institusjoner, som UiT, Oslo Met og Universitetet i Innlandet.

Bjørn Morten fra Fynd Reality instruerer oss i Medisinrom VR. Han skimtes i real life på Teams, og virtuelt på tv-skjermen. 🤯

Positiv respons og potensial for samarbeid

Workshopen ga positive resultater:

- Nasjonalt nettverk: Det er mulig for Nord Universitet å engasjere seg i et nasjonalt nettverk bestående av andre som gjør noe tilsvarende. Dette gir mulighet til å lære av andre universiteter og skoler.

- Teknologisk nysgjerrighet: Nord Universitet ønsker å utforske hvordan ny teknologi, som VR, kan styrke undervisningen. Nord Universitet har et uttalt mål om å drive innovasjonsdrevet utdanning.

- Samarbeid på tvers av campus: Kan løsninger som dette dette brukes på alle Nord Universitets lokasjoner? Fra Namsos til Lofoten?

Hvordan fungerer VR-applikasjonen?

En lærer setter opp et scenario, og studentene trener gjerne to og to, slik det gjøres i virkeligheten. Dette sikrer at en alltid kan ettergå og kontrollere resultatene. Foreløpig kjører applikasjonen på PC, men en native Quest 3-app lanseres snart, noe som vil øke fleksibiliteten ytterligere.

Hvordan tilgjengeliggjøre VR for flest mulig?

Hvis det investeres i VR briller på hvert Campus, må vi tilrettelegge for at flere fakultet kan bruke løsningene. Her er det gunstig å være en del av det nasjonale nettverket og erfaringsutveksling med andre som har stått i samme situasjon.

Som f.eks. VR-briller på bibliotekene; slik at alle studenter, fra alle faktutet, kan booke tid for selvstendig trening.

Bjørn Morten sees i forgrunnen på Teams, mens han demonstrerer hvordan det hele funker.

TECHLABs rolle

Som teknologifasilitator har vi bidratt med:

- Kobling mellom akademia og leverandører.

- Rådgivning rundt implementering av ny teknologi i undervisningen.

- Undersøkelse av finansieringsmuligheter og prosjektstøtte.

Neste steg blir å finne midler og forstå hvordan vi kan VR-medisinrom til en fast del av undervisningen. Ved å samarbeide på tvers av campus og trekke inn relevante fagpersoner, kan vi bygge en sterkere digital læringsplattform for sykepleierutdanningen.

TECHLAB ser frem til videre samarbeid med Nord Universitet og andre institusjoner for å sikre at studentene får best mulig forutsetninger for å mestre medikamenthåndtering.







Forrige
Forrige

Effektive byggemøter med KI

Neste
Neste

VG2 Ambulansefag fra Sandnessjøen