Faglig og sosial samling med studentene fra Master i Teknologiledelse

Studentene fra Master i Teknologiledelse har flere samlinger på Campus Helgeland i løpet av semesteret. Etter en fullstappet mandag med forelesninger og gruppeoppgaver, inviterte vi til en "fagsosial" kveld her på TECHLAB med mat og drikke.

INNHOLD

Vi snakket bla om VR, AR, XR og “Spatial Computing” (fritt oversatt til romlig-databehandling), og demonstrerte Apple Vision Pro. Det var naturlig nok stor interesse for Apples headset, både fordi det koster syv ganger så mye som en Quest 3, men også fordi Apple har valgt et annerledes brukergrensesnitt og fokuserer på andre aspekter enn tradisjonelle VR headset. Heldigvis er det svært enkelt å demonstrere Apple Vision Pro, med funksjoner som gjestebrukere med egen øyekalibrering, håndskanning med mer.

Apple Vision Pro ga mersmak! 
Foto TECHLAB, Kay Tomas F. Bertheussen

Andre aktuelle emner var bruken av robotikk til industri, og hvordan autonome kjøretøy som vår MiR 200 kan lette repetitive oppgaver med å gå samme rute dag etter dag, uten å klage eller bli demotivert.

Eller hvordan Digital Tvilling av et større geografisk område kan bidra til økt beslutningsgrunnlag for både publikum og kommunale beslutningstagere.

Additiv produksjon og demonstrasjon av 3d print var også veldig interessant, og flere gode eksempler på bruksområder, studier på pris på varelager kontra produksjon on demand ble nevnt. Veldig spennende.

MBA studenter

MBA-studentene er en spennende gruppe individer, ikke bare fordi de allerede har jobb i spennende bedrifter, men også fordi de utdanner seg til å bli ledere innen teknologibedrifter.

TECHLABs utstyrsbibliotek og kompetanse på digitale løsninger ses som verktøy – verktøy som bedriftsledere trenger for å møte dagens og fremtidens behov for å jobbe effektivt med riktige digitale løsninger.

Dyp diskusjon og pizza-spising. 
Foto TECHLAB, Kay Tomas F. Bertheussen

Prat med Ruth

Vi satte oss ned for å prate med Ruth Marie Donovan, som i tillegg til å være svært engasjert i smarte løsninger for helsesektoren, er enhetsleder for Helse og Omsorg i Hamarøy kommune.

Ser du noen paralleller fra sesjonen her i dag og din arbeidshverdag?

“Absolutt, jeg er egentlig på jakt etter en teknologisk lekeplass. Hvorfor går ikke flere kommuner sammen for å se på hvordan vi kan løse utfordringene i helsesektoren?

Utfordringer som:

  • Vi må pleie og behandle noen pasienter i deres eget hjem.

  • Vi må utdanne og rekruttere flere folk.

  • Vi må implementere all velferdsteknologien som allerede finnes der ute.

Samtidig må vi bruke løsninger som dere har vist her i dag, med blant annet KI og skjermteknologi til distribusjon av kompetanse og veiledning. Det er kjempesmart og nødvendig for å møte fremtidens behov.

For eksempel slik at legen i Bodø kan følge med på pasienten min i Hamarøy. Vi kan få spesialistveiledning. Vi kan ikke være overalt, men vi må dele kompetanse mellom kommuner og helseinstitusjoner.

Jeg synes sesjonen i dag var veldig informativ, og dere viser svært aktuell teknologi.”

Ruth Marie Donovan.

enhetsleder for Helse og Omsorg i Hamarøy kommune

"Det er mye kjærlighet i god teknologi."

Vi takker Nord Universitet og MBA gruppen for laget og gleder oss til å bli bedre kjent med dere fremover!



Forrige
Forrige

Studentkveld For hele Campus Helgeland

Neste
Neste

Administrasjon fra Polarsirkelen VGS